Immulina®

p ł y n

Suplement diety

SKŁADNIKI CZYNNE

Immulina płyn (zawiesina) zawiera dwa składniki aktywne.

star Pierwszy z nich to specjalny ekstrakt Spiruliny platensis, oznaczony przez producenta LCEPEEN, który posiada działanie immuno-modulujące i poprawiające nieswoistą odporność organizmu (innate immunity).

star Drugi składnik to witamina C, która wspomaga działanie pierwszego składnika na układ odporności, i która jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.

● LCEPEEN — kompleks lipopolisacharydowy pochodzący z ekstratu Spiruliny platensis po przyjęciu doustnym, jest zbyt duży, aby wchłonąć się ze światła jelita. W budowie swojej związek ten imituje ścianę wielu bakterii i grzybów chorobotwórczych oraz elementy struktury wielu wirusów. Jest on wychwytywany przez znajdujące się tam, w dużej ilości komórki żerne (makrofagi i komórki dendrytyczne), czyli tzw. komórki prezentujące antygen. Po sfagocyowaniu tego wielkocząsteczkowego kompleksu, komórki prezentujące antygen ulegają pobudzeniu i zaczynają migrację do skupisk tkanki limfatycznej przewodu pokarmowego i tam dochodzi do nieswoistego pobudzenia dalszych elementów układu odporności.

● Witamina C — jedna z najwcześniej i najlepiej poznanych witamin. Jest niezbędna w bardzo wielu procesach życiowych, działa przeciwutleniająco, ochronnie na naczynia i błony śluzowe, jest niezbędna także w procesach odpornościowych. Więcej o niej można przeczytać Właściwości chemiczne witaminy C i o roli witaminy C i cynku we wspomaganiu układu odpornościowego.

SKŁADNIKI POMOCNICZE (NIECZYNNE)
Syrop prosty (sacharoza), sorbinian potasu E202 (substancja konserwująca), guma akacjowa E412 (substancja zgęszczająca), aromat kiwi i limonki, woda demineralizowana.
*Zalecane dzienne spożycie (ZDS) dla tego składnika nie jest ustalone.

Uwaga! Przedstawiony powyżej preparat jest suplementem diety. Nie należy rozumieć, że może on zapobiegać lub leczyć jakiekolwiek choroby. Powyższe treści nie odwołują się do takich jego właściwości. Zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25 sierpnia 2006 r. wraz z późniejszymi zmianami.

 

Nasz serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies), aby zapewnić lepsze i szybsze działanie oraz dostosowanie serwisu do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na umieszczanie plików cookies w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zawsze wyłączyć korzystanie z plików cookies w Waszej przeglądarce internetowej. Proszę zobaczyć → jak wyłączyć cookies? Więcej informacji można znaleźć w zakładce ochrona prywatności.