Tradycyjne składniki popularnych immuno-suplementów


Są to najczęściej polisacharydy pochodzące z:
  • Jeżówki purpurowej (Echinacea)
  • Żeń-szeń (Panax, syberyjski, amerykański)
  • Grzyby (Shii-take, drożdże, Genoderma lucidum, Reishi)
  • Alkiloglicerole (olej z wątroby rekina)
Składniki te mają istotne mankamenty:
  • Wykazują dużą zmienność i zróżnicowanie
  • Są trudne w standaryzacji
  • Zwykle są zanieczyszczone
  • Mogą być przyjmowane tylko przez ograniczony czas
Alkiloglicerole (m. in. olej z wątroby rekina)
Mankamenty: brak standaryzacji, zwykle zawierają zanieczyszczenia, mogą być szkodliwe przy dłuższym stosowaniu, brak obiektywnej dokumentacji medycznej

poprzednia strona ← Ekstrakt Spirulina platensis a odporność → następna strona

Bezpośrednie przejście na dowolną stronę prezentacji
[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13]