Ochrona prywatności

Ochrona prywatności użytkowników serwisu internetowe Phytomedica Polska Spółka z o. o. jest naszym priorytetem. W związku z tym publikujemy zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach naszego serwisu internetowego.

Przetwarzanie danych osobowych użytkowników serwisu internetowego
  1. Dane dotyczące użytkowników serwisu internetowego Phytomedica przetwarzane są przez Phytomedica Polska Spółka z o. o. z siedzibą w Warszawie, 00-893 Warszawa, ul. Ogrodowa 31/35, która jest, w odniesieniu do danych osobowych użytkowników, administratorem danych osobowych, w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r., z późniejszymi zmianami.
  2. Zbierane przez nas dane osobowe użytkowników przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia lub na podstawie innych ustawowych przesłanek legalizujących przetwarzanie danych.
  3. W celu uzyskania pełnego dostępu do niektórych treści i/lub usług może być wskazane wypełnienie naszego formularza. Formularz zawiera m. in. dane pozwalające na określenie tożsamości użytkownika (dane osobowe), jednakże podawanie danych osobowych jest dobrowolne.
  4. Phytomedica nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.
Zasady stosowania plików "cookies" i innych podobnych technologii.

Szczegółowe informacje na ten temat można znaleźć w zakładce → polityka "cookies"

  1. W serwisie internetowym stosowane są tzw. pliki cookies (ciasteczka), tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego, może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies. Wyłączenie stosowania cookies (→ zobacz jak to zrobić) może spowodować spowolnienie korzystania z naszego serwisu internetowego, nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w naszym serwisie.
  2. Jak większość wydawców serwisów internetowych, zbieramy informacje dotyczące korzystania z naszego serwisu internetowego przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją naszego serwisu internetowego. Stosownie do zapisu art. 18 ust. 6 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. oraz innych obowiązujących przepisów prawa, możemy zostać zobowiązani do wydania informacji, w tym w szczególności numeru IP komputera, zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.
Kontakt

W przypadku pytań dotyczących stosowanej przez nas polityki prywatności prosimy o kontakt listowny na adres firmy lub pocztą elektroniczną na adres info@phytomedica.pl.

 
Nasz serwis internetowy wykorzystuje ciasteczka (pliki cookies), aby zapewnić lepsze i szybsze działanie oraz dostosowanie serwisu do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na umieszczanie plików cookies w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zawsze wyłączyć korzystanie z plików cookies w Waszej przeglądarce internetowej. Proszę zobaczyć → jak wyłączyć cookies? Więcej informacji można znaleźć w zakładce ochrona prywatności.